Paard gedumpt na bedreigingen en ruzie over verkoop

Een stel uit het Belgische Zande is vorige week ongewild betrokken geraakt in een verhitte verkoopdiscussie. Na een ruzie tussen koper en verkoper omtrent de betaling van het paard Windsor, werd de vijfjarige in de weide van het stel gedumpt.

Werner Goes en Amalia Carpentier troffen het paard plotseling aan in de weide naast hun huis. “We hoorden kabaal rond 22 uur en merkten dat het paard gedumpt werd in de weide.” Terwijl het paard twee nachten buiten sliep, werd een oproep naar de eigenaren veelvuldig gedeeld op social media.

Maanden geruzie
Vervolgens herkende een stel Aartrijke het paard. “Negen maanden geleden verkochten we Windsor aan J.D., een man uit Zande”, aldus eigenaresse Natasja Goethals. “Hij zou er ons 500 euro voor betalen, maar dat geld hebben we nooit gezien. Na maanden geruzie wilden we ons paard terug, maar plotseling eiste hij 500 euro, voor stallingskosten. Dat weigerden we te betalen.”

Dreigementen
De situatie ontaardde, waarop J.D. besloot om het paard te dumpen. Dat pikte de 28-jarige vriend van Goethals niet waarop hij op agressieve manier verhaal ging halen bij de man uit Zande. Hij dreigde er mee om zijn stallen in brand te steken en hem een kogel door het hoofd te jagen. Daarop werd de politie gebeld, die massaal ter plaatse kwam en de straat afsloot. Een team van twaalf agenten pakten de 28-jarige eigenaar van het paard op bij de weide. Ook tegenover de politie was hij bijzonder agressief.

Paard verzorgd
Voor het paard liep de discussie vooralsnog goed af. “We hebben voorgesteld dat Windsor nu toch enige tijd hier blijft, tegen betaling”, zegt Amalia Carpentier. “Zo zijn we tenminste zeker hij goed verzorgd wordt.”

Bron: Het Laatste Nieuws

 

Lees ook: Vreemde pony in de wei gedumpt in Zande