Derek Buitenzorg naar zorgboerderij De Seedykstertoer

Een goede maand geleden raakte bekend dat Derek Buitenzorg, de bekende draver, op zoek was naar een nieuwe thuis. En die heeft hij nu gevonden! Omroep Fryslan laat weten dat Derek vandaag naar De Seedykstertoer in Marrum is gegaan.

Onder het zadel getraind
Derek Buitenzorg liep op 19 januari 2018 zijn laatste koers in Wolvega, nadat hij 64 wedstrijden gelopen had. De achtjarige ruin werd op de drafbaan nooit een topper.

Vorige maand werd op zijn Facebookpagina bekend gemaakt dat Derek een nieuwe thuis zocht. Hij werd op dat moment al een aantal weken onder het zadel getraind, en dat ging blijkbaar best goed. Derek stond voor 1750 euro te koop.

Zorgboerderij
Derek heeft nu een nieuw onderkomen gevonden op De Seedykstertoer in Marrum. Hij komt er terecht bij Gerben en Aukje Visbeek. Vandaag werd hij al naar zijn nieuwe thuis gebracht.

Gerben en Aukje Visbeek hebben eerder ook Freya opgevangen, het witte paard dat in oktober 2006 met zo’n tweehonderd andere paarden werd ingesloten door het zeewater op het Noarderleech bij Marrum. De grote groep paarden was enkele dagen wereldnieuws. Freya stierf in november 2017.

Bron: Omroep Fryslan
Foto: Wendy Koekoek

 

Lees ook: Draver Derek Buitenzorg op zoek naar nieuw baasje