IJsbrand Chardon: ‘Verslagen door mijn eigen zoon’

‘Verslagen door mijn eigen zoon en trots op hem’. Bram Chardon won afgelopen weekend op CAI Exloo de vierspanrubriek en verwees zijn vader IJsbrand Chardon naar de tweede plaats.

De Chardons gingen op deze eerste wedstrijd van het seizoen, met nieuwe paarden van huis. Zowel Bram als zijn vader hadden een andere opstelling dan vorig jaar. In de dressuur nam Bram al de leiding door 46,23 strafpunten te laten noteren. IJsbrand werd tweede in dit onderdeel met 48,20 strafpunten. Fransman Sebastien Vincent werd derde met 54,29 en hield deze plaats vast tot het einde van de wedstrijd.

‘Gelukkig toch iets sneller dan Bram’
In de marathon eindigden vader en zoon ook één en twee alleen dit keer was IJsbrand nipt de betere. Hij liet 61,19 strafpunten noteren tegenover de 61,51 van Bram. Vincent werd derde in het onderdeel met 65,14 strafpunten. ‘In de marathon gelukkig toch iets sneller dan Bram’, reageert IJsbrand Chardon.

Bram hield de leiding, maar kon zich in de vaardigheid geen bal permitteren. In de vaardigheid bleven Bram en IJsbrand Chardon als enigen uit de vierspanrubriek foutloos.

Ook de 55 deelnemers tellende enkelspanrubriek kende een Nederlandse nummer 1 en 2. Saskia Siebers leidde na de dressuur (50,23) en stond deze leiding na een vierde plek in de marathon en een bal in de vaardigheid niet meer af. Joop Gommers klom na een vijfde plek in de dressuur op naar de tweede plek in de einduitslag.

De Canadese Kelly Bruder-Houtappels werd derde, gevolgd door Frank van der Doelen en Anniek Schuiling.

Ponyspannen
Marijke Hammink was in alle onderdelen de beste en won de ponyvierspanrubriek met een flinke voorsprong. Joey van der Ham werd tweede en Jannes Kinds derde.

Marathonwinnares Rodinde Rutjes en dressuurwinnaar Karel van Kekem werden respectievelijk eerste en tweede bij de ponytweespannen. Melanie van der Bunt bezette de derde plek voor Heidi te Poele.

Marissa Schuiling zette de rubriek ponyenkelspannen op haar naam. Belg Sven Tinlot werd tweede en Annegreet Zaayer pakte de derde podiumplek.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag