NK Jachtpaarden na 35 jaar weg uit Soestdijk

Het NK Jachtpaarden vond 35 jaar lang plaats in het bos van Paleis Soestdijk. Aan die traditie is een einde gekomen. De organisatie heeft een nieuwe locatie gevonden op landgoed De Valouwe in Ede, waar in het verleden internationale wedstrijden zijn verreden.

Het NK jachtpaarden op zaterdag 21 april is de afsluiting van het (slip)jacht seizoen. Hier strijden de leden van de Jachtvereniging Soestdijk, Koninklijke Nederlandsche Jacht Vereeniging, de Midland Hunt en de Veluwe Hunt om de titel ‘Nederlands Kampioen Jachtpaarden’. Daarnaast is er de Members klasse (lichte klasse) waar de nationaal kampioen uit voortkomt.

Extra klasse
Omdat een nieuwe locatie nieuwe kansen biedt, is de klasse ‘Open International Hunter Championship’ (OIHC) toegevoegd. Hieraan kunnen ruiters met een andere nationaliteit, of lid zijnde van een andere jachtvereniging deelnemen. De voorwaarden voor deelname aan het NKJ en het OIHC zijn gelijk.

Cross
De organisatie heeft hard gewerkt om een geheel nieuwe cross te bouwen. De opzet van het strodorp is gecentreerd om de grote waterpartij, waardoor vanaf deze plek veel hindernissen te zien zijn.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Persbericht