Circuspaard springt publiek in, kind raakt gewond

Een vijfjarige kind is zaterdagavond gewond geraakt in het Circus Bernardo in Apeldoorn. Het jongetje werd geraakt door een paard, dat door onbekende oorzaak op hol geslagen was en pardoes het publiek in sprong.

‘Circus zal dit goed afhandelen’
De moeder van het jongetje doet haar verhaal aan het AD, maar anoniem. ‘Omdat het circus dit ongeluk ook niet gewild heeft en omdat ze beloofd hebben om het goed af te handelen. De medewerkers hier doen ook maar hun werk, ik wil ze niet dwarszitten.’
Toch wil de moeder haar verhaal doen, om te vertellen dat het goed gaat met haar zoontje én om te voorkomen dat roddels de ronde doen. Het jongetje moest naar het ziekenhuis, maar mocht gelukkig al snel weer naar huis. ‘Dit had heel anders af kunnen lopen, z’n slaap had geraakt kunnen worden,’ zegt zijn moeder, terwijl ze op haar mobieltje een foto toont van het geschaafde gezicht van haar kind. Hij blijkt vlakbij zijn oor geraakt te zijn en liep ook een beenletsel op.

‘Alles ging vliegensvlug’
Wat er precies is gebeurd, is voor de geschrokken moeder een raadsel. ‘Dat paard liep al in paniek de piste in. Dus ik zag meteen: dit gaat mis. Ik heb geprobeerd mijn zoontje te beschermen, maar alles ging vliegensvlug.’ De moeder liep zelf letsel aan haar hand op. De twee zaten op de voorste rij. Of het paard getrapt heeft, of alleen tegen moeder en zoon aan is gebotst, dat weet ze niet.

‘Alles ging zo snel. Ik was in shock,’ vertelt ze aan het AD. In eerste instantie zag ze niet hoe het met haar kind was. ‘Pas toen hij zelf kon opstaan, werd ik weer rustig. De mensen van het circus waren er ook razendsnel bij en hebben goed geholpen.’ Inmiddels gaat het een stuk beter met de jongen. ‘Hij heeft nu vakantie, maar kan daarna gewoon weer naar school.’

Geschokt
Stefan Müller van Circus Bernardo, dat aan de Maasstraat in Apeldoorn bivakkeert, reageert geschokt. Hij heeft geen idee waarom het paard in paniek raakte.

‘Dit is nooit eerder gebeurd. Gelukkig gaat het weer goed met het jongetje.’ Hij laat weten dat de shows gewoon verder gaan.

Bron: AD