Duitse bondscoach Geiger: ‘Ons doel in Tryon is een teammedaille winnen’

Net als de Nederlandse paardensportbond KNHS en de Belgische KBRSF blikt ook Duitsland vooruit naar de Wereldruiterspelen in Tryon. Op 24 april in Warendorf op de jaarlijkse persconferentie van DOKR, het Duitse Olympiade Comité voor de Paardensport, kwamen de bondscoaches van verschillende disciplines aan het woord. Zo ook vierspan-coach Karl-Heinz Geiger.

‘We willen ons in de top drie van de de medaillespiegel vestigen’, verklapte Dr. Dennis Peiler, manager van DOKR. En als het even kan werken de Duitse vierspanrijders er aan mee om dit doel te verwezenlijken.

Vijftien paarden, twee zeecontainers
De vierspanmenners vestigen sowieso een record, namelijk die van de meeste paarden. Van drie Duitse vierspanrijders maken ieder vijf paarden de oversteek naar Amerika.

Bovendien kunnen de vierspanrijders nog een record claimen, namelijk die van de meeste bagage. Twee zeecontainers vol met rijtuigen, tuigen, voer, zadelkasten, enz., worden vier tot zes weken voor aanvang van de WEG naar de USA verscheept.

Wie gaan?
‘Wanneer we de drie vierspanrijders voor Tryon bekend maken, hangt er vanaf wanneer de zeecontainers worden verscheept’, vertelt Karl-Heinz Geiger, bondscoach van de vierspannen. ‘Omdat de Duitse kampioenschappen van 16 tot en met 19 augustus in Donaueschingen gehouden worden, is het dus goed mogelijk dat we voordien het team al moeten samenstellen. Omdat de deelnemers aan de WEG dan al moeten pakken.’

Eén van de mogelijke kandidaten is Georg von Stein, die vorig jaar met het Duitse team de zilveren medaille op het Europees kampioenschap in Gothenburg won. “Allereerst moeten mijn vijf top-paarden  fit blijven;, vertelt hij over zijn kansen.

Team- én individuele medaille
‘Ons doel is een teammedaille winnen en zo mogelijk ook nog een individuele medaille’, besluit de bondscoach.

Bron: Pferd Aktuell / MenSport

Lees ook: ‘Spannender in vierspanselectie voor WEG Tryon’