Nederlandse springteam CHIO Aken bekend

De Nederlandse afvaardiging naar het prestigieuze CHIO Aken, dat van 13 tot en met 22 juli gehouden wordt, is bekend. Nederland is vertegenwoordigd in het springen, dressuur, mennen en voltige, er komen dit jaar geen eventing combinaties aan de start.

Ieder jaar wordt er door veel paardensportlief hebbers weer uitgekeken naar het Duitse topconcours in Aken. Het CHIO Aken staat voor een week lang top paardensport voor een regelmatig uitverkocht stadion. Diverse hippische toplanden gebruiken het concours als belangrijke opmaat richting de wereldruiterspelen die in September in het Amerikaanse Tryon verreden worden. Ook voor Nederland komen er diverse toppers aan de start die hoog op het lijstje van de bondscoaches staan.

Springen
Voor de springruiters gaat het CHIO Aken dinsdag 17 juli van start. Op donderdagavond staat de gerenommeerde Nations Cup op het programma. De Grote Prijs is het hoofdnummer op zondag 22 juli. Onderstaande ruiters zijn door bondscoach Rob Ehrens aangewezen, zij zullen diverse paarden aan de start brengen. Welke vier combinaties uiteindelijk in de landenwedstrijd van start gaan, wordt later bekend.

– Leopold van Asten (Duizel)
– Marc Houtzager (Rouveen)
– Johnny Pals (As, Bel.)
– Frank Schuttert (Ommen)
– Maikel van der Vleuten (Someren)

Bron: Equnews