British Dressage laat dan toch muildieren toe op wedstrijden

Vorige week kwam muildier Wallace nog in het nieuws omdat British Dressage, de Britse dressuurfederatie hem niet wilde registreren. Maar BD is nu bijgedraaid!

Enkel paarden en pony’s
Horse & Hound meldde vorige week dat British Dressage had geweigerd om Wallace The Great als lid te registreren. De federatie meldde aan zijn eigenares Christie Mclean dat enkel paarden en pony’s konden geregistreerd worden. Het verhaal werd al snel opgepikt door de pers.
British Dressage had gezegd dat ze enkel de regels van de FEI volgden, maar dat bleek niet correct te zijn.

Regels aangepast
Afgelopen woensdag verspreidde British Dressage een statement: de federatie had de registratie van muildieren besproken op een directievergadering.
‘Na overleg met de FEI heeft de directieraad beslist om de regels van British Dressage te harmoniseren met die van de FEI, en dezelfde bewoordingen te gebruiken. Onze huidige regels verwijzen naar paarden en pony’s, maar zonder volledige definitie. De regels van de FEI zijn specifieker, daarin staat: ‘Paard: verwijst ook naar een pony of ander lid van het genus equus, behalve als de context iets anders vereist. Een paard wordt geboren uit een merrie. Volgens die definitie kunnen muildieren ook deelnemen aan wedstrijden, en daarom zal die aanpassing ook doorgevoerd worden in de regels van British Dressage en meteen van kracht zijn.’

Dolgelukkig
Christie Mclean vertelde aan Horse and Hound: ‘Wow! Ik had niet verwacht dat dit zou gebeuren. Ik dacht dat we wat bewustzijn konden creëren over andere paardachtigen in de wereld. Ik ben dolgelukkig!’

Bron: Horse & Hound