Jan van Beek overleden

Zojuist maakte de familie van Jan van Beek bekend dat de bondscoach van de eventingteams van junioren en young riders is overleden op 42-jarige leeftijd. Van Beek werd vrijdagochtend getroffen door een aneurysma in zijn hoofd en lag sindsdien in ‘zeer zorgwekkende toestand’ in het ziekenhuis.

Jan van Beek was al enige jaren bondscoach eventing van de Nederlandse junioren en young riders. Met het young riders-team won hij vorig jaar zilver op het EK, de eerste teammedaille ooit in deze discipline voor Nederland. Komende week zou Van Beek met zijn pupillen afreizen naar Frankrijk voor het EK van dit jaar.

Buurman neemt EK-taak over
Om er voor te zorgen dat de ruiters onder deze uiterst verdrietige omstandigheden zo goed mogelijk begeleid worden op het komende EK, neemt Mans Buurman (bondscoach eventing pony’s), de taken van Van Beek waar. Buurman wordt bij deze moeilijke taak in Frankrijk ondersteund door Francis Verbeek en Tim Lips.

Familie vraagt privacy
De familie van Jan van Beek heeft uitdrukkelijk aangegeven de huidige situatie geheel binnen de privésfeer te willen houden. Alle blijken van medeleven worden zeer gewaardeerd, maar het dringende verzoek van de familie is om hun privacy wens te respecteren.

Bron: Facebook / KNHS / Horses.nl