Uniek voorproefje theaterstuk Stormruiter

Op 28 juli kunt u tijdens de Paardendagen in Wouterswoude een uniek voorproefje van theaterstuk de Stormruiter meemaken…

Hoofdrol Friese paard
Het muzikale theaterspektakel De Stormruiter belooft een van de grootste cultuurproducties van 2018 te worden. Deze megaproductie met het Friese paard in de hoofdrol was in no-time uitverkocht en mag zich in september en oktober verheugen op maar liefst 100.000 toeschouwers. De voorbereidingen zijn in volle gang met vele acteurs, figuranten en ruim honderd overwegend Friese paarden.

Stichting Faderpaard
De Stormruiter is een theaterstuk geschreven in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele hoofdstad van Europa. Dit is gedaan in opdracht van het KFPS en Stichting Faderpaard. De Stormruiter gaat over de strijd tegen het water en het ontstaan van het Friese paardenras. Samen met honderd Friese paarden vertellen Ellen ten Damme, Jelle de Jong, Annemaaike Bakker en andere topacteurs dit machtige verhaal.

Levenswerk
De Stormruiter is het verhaal van Hauke Haien, dijkgraaf van een dijk in het Bildt die de Friezen eeuwenlang tegen het water moet beschermen. Het realiseren van dit nobele levenswerk levert hem een strijd op tegen roddelaars en sceptici, maar vooral tegen de natuur.

Voorproefje
Op de Boerendag komt hoofdrolspeler Jelle de Jong, samen met de Friese paarden en hun trainers Jan en Susan Bouwman, om het publiek een voorproefje te geven.

Jan en Susan Bouwman
Jan en Susan Bouwman zijn in januari op de hengstenkeuring in Leeuwarden door het KFPS gehuldigd met de eretitel Fokkers van het Jaar. Jan geniet ook bekendheid in de aangespannen sport en Susan is een vakvrouw in meerdere disciplines: dressuur, mensport én aangespannen sport. Dit is een unieke kans om alvast iets te zien van dit theaterspektakel.

Boerendag
De stichting Paardendagen Driezum-Wâlterswâld organiseert dit jaar de 29e editie van de Paardendagen op 26, 27 en 28 juli. Op vrijdag 27 juli vindt het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon plaats, gevolgd door de Boerendag op zaterdag.

Bron: Nieuwe Dockumer Courant
Foto: www.hetshowpaard.nl