Denemarken maakt WEG-team bekend

Cathrine Dufour met Atterupgaards CassidyNederland mag misschien vroeg zijn met de bekendmaking van haar team voor de Wereldruiterspelen in Tryon aanstaande zondag, maar de Denen zijn nog sneller. De bondscoach Nathalie zu Sayn-Wittgenstein maakte zojuist bekend met welk team ze gaat strijden om de medailles.

Het team zal gaan bestaan uit Catherine Dufour die succesvol doorstroomde van de U25 naar de senioren met de vijftienjarige Atterupgaards Cassidy. De combinatie presteerde afgelopen weekend als beste voor het Deense team. In de afsluitende kür op muziek werd ze vierde met 84,835% achter Werth, Perry-Glass en Graves.

Daniel Bachmann Andersen
Daniel Bachmann Andersen is ook geselecteerd voor het Deense team met Blue Hors Zack, de veertienjarige vader van ‘onze’ Glock’s Zonik. In Aken werd het duo in de kür op muziek zesde met 82,195%. Helen Langehanenberg mengde zich tussen de Denen op de vijfde plaats.

Betina Jæger Jensen
Betina Jæger Jensen deed afgelopen weekend goede zaken in de CDI4* tour in Aken met de nog vrij onervaren elfjarige Mane Stream Belstaff, die eerder door de Amerikaanse Cathrine Haddad werd getraind. Het duo staat op plaats 515 van de Wereldranglijst. De elfjarige hengst debuteerde dit jaar internationaal in de Grand Prix op CDI Uggerhalne en won hier de Grand Prix Special met 71,532%.

Anders Dahl
Anders Dahl startte afgelopen weekend wel in Aken voor het Deense team met de veertienjarige Selten HW. In de Grand Prix boekte hij het wegstreepresultaat van 70,093%. De score van 68,511% in de Grand Prix Special telde wel mee voor het teamresultaat, omdat Anna Zibrandtsen uitviel.

Reserve
Op de reservelijst heeft bondscoach Nathalie zu Sayn-Wittgenstein staan Anna Zibrandtsen met Arlando (die afgelopen weekend in Aken kreupel moest afhaken voor de GP Special) en Rikke Svane met Finckenstein TSF.

Bron: Horses.nl/Rideforbund

Lees ook:
- Werth met drie paarden op longlist Tryon: Weihegold, Emilio én Bella Rose
- Braziliaans team compleet voor Wereldruiterspelen Tryon
- Voorbereidingen Tryon in volle gang
- Duitse bondscoach Geiger: ‘Ons doel in Tryon is een teammedaille winnen’
- Geen Oostenrijks dressuurteam naar Tryon
- Programma Wereldruiterspelen in Tryon nu al bekend
- FEI zoekt vrijwilligers voor WEG Tryon 2018