Geslaagde Hengelse mendag

Menvereniging ‘In Stap en Draf’ heeft haar eerste Hengelse Mendag op zaterdag 21 juli op de Hietmaat te Hengelo georganiseerd en kijkt terug op een geslaagde dag!

Hietmaat
Er is samenwerking gezocht met ’Fiets de Boer op’ en daardoor was men verzekerd van veel ‘fietsverkeer’ op de Hietmaat, terwijl men het evenemententerrein toch vooral kent van de keuringen en wedstrijden. De zon stond de hele dag hoog aan de hemel en bereikte zo nu en dan tropische temperaturen. Gelukkig staan op de Hietmaat nog een paar grote bomen waar dan ook dankbaar gebruik van gemaakt werd. Moest men even wachten met de aanspanning, dan was het daar goed toeven.

Shet tot Shire
In de ‘Piste’ werden verschillende rassen getoond en daarmee werd duidelijk welke paarden en pony’s geschikt zijn voor de mensport: van de Shetlander tot de Shire!

Jeugdige menners
De Vaardigheid en het hindernis-rijden werd ook gedemonstreerd. Menners met 1, 2 of 4 paarden voor de wagen namen de hindernissen met verve en konden de omgeving van Hengelo bewonderen door ook de route van 18 km of 9 km te rijden. De jeugdige menners mochten onder begeleiding de waterbak ervaren.

De fietser en de paardenman
In de tent van de horeca was het gezellig druk en waren de fietser en de paardenman met elkaar in gesprek. In het strodorp herleefde de tijd van toen door de antieke rijtuigen van de leden en ook het oude landbouw werktuig stond ingespannen voor het (houten) paard. Voor wat de mens en de viervoeter in deze tijd nodig hebben – of wensen – waren standhouders (sponsoren) uitgenodigd om hun waar op de Hietmaat uit te stallen.

Jubileum
Het oog is vooral gericht op de toekomst en de doelstelling van deze dag is dan ook de Mensport te promoten. Voor de 2e editie in 2019 – de vereniging viert dan haar 40 jaar bestaan – zal de opzet gelijk zijn waarbij de jeugd vooral ook weer een plek krijgt.

Bron: Menvereniging In Stap En Draf

 

Lees ook: De Hengelse Mendag op 21 juli