Aderlating voor Duits eventingteam: Michael Jung niet mee naar WEG

Een aderlating voor het Duitse eventingteam: Michael Jung zal niet deelnemen aan de Wereldruiterspelen. Zijn paard FischerRocana FSY is geblesseerd geraakt.

‘Blessure heeft tijd nodig’
De Duitse Olympisch kampioen kondigde het nieuws aan op zijn website: zijn merrie, waarmee hij op het WK zilver won, liep tijdens de training een blessure op aan de koot van het linkervoorbeen.

Jung legt uit: ‘De dierenarts zegt dat het geen ernstige blessure is, maar het zal tijd nodig hebben.’ Rocana heeft een aantal trainingen gemist, en er is niet voldoende tijd om haar fit te krijgen. De paarden vertrekken volgende week al naar de Verenigde Staten.

Op elk kampioenschap een medaille
Dat Jung niet mee gaat naar Tryon, is een streep door de rekening van het Duitse team. Hij maakte zijn debuut in het Duitse team in 2009 en heeft sindsdien op elk kampioenschap een individuele medaille gewonnen. Hij won onder meer individueel goud op de Olympische Spelen in 2012 en 2016.

Sandra Auffarth
Sandra Auffarth, die in 2014 individueel goud won op de WEG, vervangt Jung. Zij neemt de negenjarige Viamant Du Matz mee.

Het Duitse team bestaat verder uit Julia Krajewski en Chipmunk FRH, Ingrid Klimke en SAP Hale Bob OLD en Andreas Dibowski met FRH Butts Avedon of FRH Corrida.

Bron: Horse & Hound

 

Lees ook: Duitse bondscoach Geiger: ‘Ons doel in Tryon is een teammedaille winnen’