Nederlandse paarden per vliegtuig onderweg naar de VS voor WEG Tryon

Op dinsdag 11 september is de openingsceremonie van de Wereldruiterspelen in Tryon (VS). Afgelopen weekend zijn de paarden van de Nederlandse ruiters in de verschillende disciplines per vliegtuig naar de VS vertrokken.

Zo is onder meer Hang Ten And Shine van reining-amazone Rieky Young aan zijn reis begonnen.

Ook de 10-jarige schimmelruin MZ Maymoon is onderweg. Hij doet met Carmen Romer-Theunissen mee in de discipline endurance.

Alle bagage werd een dag eerder al op het vliegveld afgegeven.

Logistieke operatie
Om de hele delegatie naar Amerika te krijgen is een behoorlijke logistieke operatie. De Nederlandse paarden vliegen vanaf Luik naar Greenville en weer terug. De vluchttijd is circa 9.20 uur.

Daarnaast gaat ongeveer 4.500kg aan voer,10.000kg hooi, 500kg zadelkisten, zes dressuurkoetsen en marathonwagens en 5.000kg aan overige benodigdheden per boot de oceaan over.

Quarantaine
Alle paarden gaan in de VS enige tijd in quarantaine. Hoe lang dat is, hangt af van het land van herkomst.  Voor de EU-landen duurt de quarantaine drie dagen.

De dressuurruiters komen op woensdag 12 september voor het eerst in de ring, dan staan ook al de reining en endurance op het programma.Hier vind je een schema met alle disciplines die per dag in Tryon verreden worden.

Hier vind je een lijst van alle Nederlandse deelnemers aan de Wereldruiterspelen.