Hetty Schreurs nieuwe voorzitter Stichting Welzijn Paard

Jan Cees Vogelaar heeft zijn voorzitterschap (a.i.) van de Stichting Welzijn Paard overgedragen aan Hetty Schreurs. De stichting werd recent opgericht ter bevordering van het welzijn van paarden en de uitgifte van het Keurmerk Welzijn Paard. Op Horse Event 2018 werd het keurmerk publiekelijk gepresenteerd.

Dierenarts Hetty Schreurs is werkzaam als afdelingshoofd Infectie Biologie bij Wageningen Bioveterinary Research en directeur van de Stichting Autoriteit Diergeneesmiddelen. Daarnaast was ze raadslid van de Raad voor Dieraangelegenheden en vanuit die functie betrokken bij de RDA zienswijze. Daarnaast was ze onder andere werkzaam bij de Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht.

Paardensector kritisch gevolgd
Schreurs ziet het voorzitterschap van de Stichting Welzijn Paard als een mooie manier om een bijdrage leveren aan het verbeteren van het paardenwelzijn. “Er ligt een mooie uitdaging voor ons. Tijdens het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer over paarden werd weer duidelijk dat vele ogen de paardensector kritisch volgen. Zoals minister Schouten al aangaf tijdens dit AO, is het Keurmerk Paard en Welzijn een goed initiatief vanuit de sector, waarmee het paardenwelzijn echt een stap voorwaarts kan maken.”

Bron: Persbericht