Fryske Quadrille voor Friesian Proms terug naar de Renaissance

Ambassadeur van het Friese paard en onmisbaar bij de Friesian Proms 2019 is De Fryske Quadrille! Speciaal voor deze editie zal De Fryske Quadrille in een geheel andere gedaante verschijnen dan je van hen gewend bent!

Daarbij gaat het gezelschap terug naar een bloeiende cultuurperiode … De Renaissance!

Friesian Proms 2019 vindt plaats op donderdag 10 en vrijdag 11 januari 2019.

Ruiterdans
Een quadrille is van oorsprong een Frans-Italiaanse ruiterdans, die bestond uit vier ruiters of een veelvoud daarvan. Normaliter voert De Fryske Quadrille – opgericht in 1963 en uniek in de wereld – deze dans uit met acht sjezen, elk met een span Friese paarden ervoor, op iedere sjees een paar in Fries kostuum uit omstreeks 1860.

De Fryske Quadrille treedt dan ook meermalen per jaar op en niet alleen in Nederland. Waar er ook wordt opgetreden, overal wordt de show als bijzonder ervaren.

Gezamenlijke liefde
De groep mensen die De Fryske Quadrille vormt, doet dit geheel vrijwillig en belangeloos. Hoewel, zij hebben wel een belang en dat is het tonen van hun gezamenlijke liefde voor het Friese paard en de Friese Cultuur. Zij zorgen ervoor dat de buitenwereld kan meegenieten van dit unieke ras.

Bijzondere evenementen waar De Fryske Quadrille optrad waren onder andere tijdens Faderpaard 2014, de openingsceremonie van het CHIO in Aken en het Wereldkampioenschap IJslandse paarden in Oirschot.

Bomvol programma
Het programma van de Friesian Proms zit bomvol paardenacts en muziek. Onder meer Hessel (bekend van Terschelling) en zijn dochter Tess treden op, net zoals Danny Vera, sopraan Mirusia Louwerse, The Gibson Brothers en vele anderen.

Special acts
Naast de artiesten schitteren in de piste natuurlijk the Gonzalez Horse Show, Bram Chardon en de winnaars van het NK Pas-de-deux voor Friezen. Daarnaast treden veel Friese paarden, berijders en menners op. Het geheel wordt compleet gemaakt met prachtige special effects.

Koop nu uw kaarten via: faderpaard.nl/bestel-uw-tickets