Veulens gewond na afsteken illegaal vuurwerk in Oldenzaal

Twee veulens van rond de acht maanden oud zijn gewond geraakt toen op woensdag twee januari vuurwerk werd afgestoken in hun wei in Oldenzaal. Eigenaren Ingeborg en Frank Schreur zagen de dieren op hol slaan.

Eén veulen botste in paniek tegen een hek en sloeg over de kop, meldt dagblad Tubantia.

Illegaal vuurwerk
Drie jongens van ongeveer veertien jaar maakten zich uit de voeten. Frank Schreur weet ze met zijn scooter klem te rijden. De jongens worden door de politie aangehouden, ze blijken een rugtas vol illegaal vuurwerk te hebben gehad.

De veulens zijn bij het incident gewond geraakt. De dierenarts kan vanwege de zwellingen nog niet zeggen hoe ernstig de blessures zijn.

Voorzorgsmaatregelen
Dat het op 2 januari alsnog mis gaat is extra zuur, omdat de eigenaren van de paarden alle voorzorgsmaatregelen hebben genomen om ongelukken te voorkomen. Een deel van de paarden werd elders ondergebracht, de veulens bleven rond de jaarwisseling binnen.

In en rondom de wei werd al wekenlang door een groep jonge jongens illegaal vuurwerk afgestoken.

Ingeborg en Frank Schreur zijn geen onbekenden in de dressuurwereld, dochter Maybrett Schreur reed bij de children en is nu actief bij de junioren, onder meer met haar paard Florijn H.

Bron: Tubantia / Hoefslag